Σταυρούλα (Λίνα) Μιχαλά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στη συνέχεια εργάστηκε επί 8ετία σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Λονδίνου, όπως το Kings College Hospital, Guys and St Thomas’, Royal Free Hospital, στα πλαίσια της ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Από το 2007 εργάστηκε στο νοσοκομείο UCLH ως clinical Fellow παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας και στη συνέχεια ως Locum Consultant.

Είναι υπεύθυνη του τμήματος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου παρακολουθεί περί τα 1000 κορίτσια το χρόνο, με διάφορα ειδικά γυναικολογικά προβλήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Από το 2018, το τμήμα έχει εγκριθεί ως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κέντρο για την απόκτηση του τίτλου IFEPAG (International Fellowship in Pediatric and Adolescent Gynecology).

Είναι Fellow του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (FRCOG), Διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και Eπίκουρη Kαθηγήτρια Μαιευτικής Γυναικολογιας στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ.

Έχει συγγράψει πολυάριθμα επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια σε ιατρικά συγγράμματα, που καλύπτουν όλο το φάσμα της παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας, ενώ είναι τακτικά προσκεκλημένη ομιλήτρια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά και Γερμανικά